2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Mióta nem eszünk más gabonát, csak zabot, ünnepeltünk több születésnapot is, így született ez a frissített verziójú tiramisu. Annyi a különbség az előzőhöz képest, hogy a piskótához liszt helyett pirított, darált diót használtam, mégpedig 3 tojáshoz 4 púpozott evőkanállal (kb. 100g). Így összesen 65g CH lett a tál tiramisuban, és szerintem finomabb is az előzőnél. Egyébként ugyanúgy készítendő, így nem írom le újra.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, az én piskótáim sokkal szebbek, mióta nyírfacukorral sütöm őket.
Kis előzetes:
Nálunk a családban tavasszal mindenkinek van valamilyen napja (név-, születés-), így időközben elkezdtem dolgozni a cukor- és gluténmentes somlóin is. Az első változat nagyon finom volt, de elég zsíros, még nem tökéletes. Most júliusig várni kell, mire újra ünnepelünk valamit, de akkor újra megpróbálom majd.
Azért leírom azt is, hogy csak azért, mert lehet édesítőszerrel édesíteni, még nem jelenti azt, hogy jó, ha mindennap ilyen nyalánkságokat eszünk. Mint írtam, én a cukormentes édességeket ünnepi alkalmakra tartogatom, amúgy max. zabpalacsintát eszem túróval és gyümölccsel.
Vélemény, hozzászólás?