2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
A nyers és vegán szendvicskrémekkel ismerkedve nagyon megkedveltem a játékot a színekkel. A hamvaszöld tavaszi kence után szerettem volna valami napsugarasan vidámat a reggeli asztalunkon látni. Tudom, hogy a mangó nem kifejezetten szezonális vagy helyi termelésű gyümölcs, de megláttam, és ahogy a szép élénk színére gondoltam, máris indiai fűszerek illatát éreztem: nem maradhatott ott szegény gyümölcs…
100g beáztatott mandula
1 mangó, felkockázva (kb. 300g)
1 lime leve
1 kk. kurkuma
½ kk. fahéj
2 ek. kókuszzsír
kevés (1 kk.) friss koriander
Nagyon egyszerű: minden hozzávalót pakolj aprítógépbe és először szakaszosan aprítsd össze, majd folyamatosan mixelve krémesítsd.
A végeredmény egy ragyog színű, csípős-édeskés szendvicskrém lett. Z szerint akár palacsintatölteléknek is elmenne, ha egy kicsit édesebb lenne és kevésbé csípős. Részemről elteszem ezt az ötletet a jövőre nézve.
Az egész adag krémben van kb. 50 g CH.
Vélemény, hozzászólás?