2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Mi lehetne könnyedebb vacsora egy tál finom salátánál…?
Hozzávalók 2 személyre:
100g kéksajt
150g zsenge spenótlevél/madársaláta/salátakeverék
50g dió
1 szép körte
extraszűz olívaolaj
A kéksajt jelen esetben Lidl-ben kapható gorgonzola volt (dolce), a saláta pedig zacskós keverék, amihez sikerült hozzájutnom. Madársalátával nagyon finom, de márciusban ne válogassunk…
Dobjuk össze:
1. Halmozzuk salátástálba a zöld leveleket, finoman locsoljuk meg olívaolajjal.
2. Szeleteljük a tálba vékonyan a körtéket.
3. Morzsoljuk el vagy vágjuk kockára a sajtot.
4. A diót durván daraboljuk fel egy éles késsel, majd forró teflonserpenyőben pirítsuk meg egy kicsit és szórjuk meg vele a saláta tetejét. Kész is!
Ez fejenként kb. 20g szénhidrát, ami a dióból és a körtéből származik.
Viki mondta
Tudom, nem mai recept, de muszáj megosztanom mennyire isteni is ez a saláta 😀 Családilag még csak ismerkedünk a salátákkal, nálunk sosem volt nagy keletje. Ez azonban még anyukámnak is ízlett, aki pedig az ízekben is konzervatív. Szóval köszönjük a receptet 🙂
Mindenmentes Nóri mondta
…és az ilyen hozzászólások miatt nem törlöm ezeket a régi, előnytelenül fotózott bejegyzéseket! 🙂 <3