2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Ez a bejegyzés csak egy apró szösszenet azoknak címezve, akik azért nem főznek otthon és viszik magukkal a munkahelyükre, mert úgy gondolják, hogy az túl nehezen megoldható és macerás.
Az alábbi képen látható egy normál méretű női táska, amiben egy A/4 oldal nem fér el gyűrődés nélkül. Előtte az a doboz-mennyiség, amit egyik nap „becipeltem” magammal a munkahelyemre: a kis dobozban a tízórai zabkekszem, a nagyobbikban az ebédem, uzsonnára egy alma, és persze az elengedhetetlen úti kávém. Ha esetleg úgy gondolnátok, hogy ilyen kicsi dobozba csak nagyon kevés ebéd fér el, elárulom, hogy ha kitálalom magamnak melegítés előtt, az bizony egy tele tányér…
Nem kocsival járok, hanem én ezt tényleg vállon cipelem, pedig rendes lányhoz illően a táskában vannak életem egyéb elengedhetetlen kellékei is: telefon, iratok, pénztárca, e-könyv olvasó, neszesszer a legfontosabb dolgokkal, mint pl. kézkrém, USB-kábel, pendrive, pót harisnya, ipari árammal működő hajszárító… A titok annyi, hogy mindig kétrekeszes táskát veszek, így nem borul össze a napi ellátmány az állandó kellékeimmel.
Szóval hajrá Kedveseim, főzzetek, egyetek rendesen és spóroljatok is vele! Meg persze jelezzetek itt vissza nekem, hogy hogy ízlett.
Vélemény, hozzászólás?