2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Ez a gyors ebéd/vacsora jó példa arra, amikor egy receptet tovább tart leírni, mint elkészíteni… 🙂
Hozzávalók 4 adaghoz:500g csirkemellfilé
50g dió
50g kéksajt
100ml főzőtejszín
1 ek. kókuszzsír
1 ek. citromlé
só
A kéksajt lehet roquefort vagy gorgonzola is, én Lidl-ben vásárolt dolce gorgonzolával készítettem.
Elkészítés:
1. A diót durva darabokra vágom, majd teflonserpenyőben magas fokozaton megpirítom. Az illatából szoktam tudni, hogy meddig pirul és mikor kell már levenni, mielőtt megég. A diót félreteszem egy kis tálba, a serpenyőt konyharuhával kitörlöm, alacsonyabb fokozaton felteszem benne melegedni a kókuszzsírt.
2. Megmosom és felkockázom a csirkemellet, sózom, meglocsolom a citromlével.
3. A kókuszzsíron megsütöm a csirkemellet, közben felkockázom a sajtot.
4. Ha a hús kezd aranybarnára pirulni, ráöntöm a főzőtejszínt és hozzákeverem a sajtot. Ha ezek összeolvadtak, akkor belekeverem a diót is. Egyszer összeforr, és kész is!
A mártásban a dióból származó, kb. 5g CH van, ez gyakorlatilag elhanyagolható. Én 4 ebédet csomagoltam belőle, és ehhez 250g barna rizst pároltam. Először a rizst érdemes feltenni főni, mire kész lesz (kb. 20 perc) elkészül a csirke is. Aki nem gluténmentesen eszik, olasz tésztával is főzheti, azzal is jól megy.
Vélemény, hozzászólás?