2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Együnk omega-3 zsírsavakat! 🙂 Mert azok erősítik az érfalat és még egy csomó más kellemes hatásuk van, pl. feltételeznek kapcsolatot a csendes gyulladással és az inzulinrezisztenciával is. Nem mellesleg a hal nagyon finom is…
Hozzávalók 4 ebéd adaghoz:
1kg mirelit tengeri hal, amilyet szeretünk
250g koktélparadicsom
100g fetasajt
1 ek. kapor (friss vagy mirelit)
kb. 1dl főzőtejszín
200g barnarizs
só, citrom/limelé, kókuszzsír
Süssünk…
1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket.
2. Sós vízben megfőzzük a rizst, közben felkockázzuk a paradicsomot, fetát. Ha már majdnem puha a rizs és alig van alatta víz, hozzákeverjük őket és a legalacsonyabb fokozaton melegítjük még pár percig.
3. Kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben (kb. 1 ek.) pár perc alatt átsütjük a halszeleteket.
4. A tejszínt és a kaprot összemelegítjük: egyet forr, és kész is.
5. Tálaljunk (esetemben dobozba): rizs, hal, kaporszósz.
Mi még misot is ettünk a menühöz, ezért csak 40g CH/adag, ha nincs leves vagy más fogás, főzhetünk 225-250g rizset is.
Vélemény, hozzászólás?