2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
A „főzzünk levest abból, ami itthon van” c. sorozat újabb epizódja következik. A napokban szép cukkinit láttam, így vettem belőle egy jó adagot, hogy új dolgokat próbáljak ki. Így született ez a leves.
Így készül: (gyorsan)
1. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd kb. 1×1 centis kockákra daraboljuk.
2. Közepesen meleg lábasban a kókuszzsíron megdinszteljük a cukkinit. Nem kell agyonpárolni, mert akkor szét fog főni. Én addig pirítottam, amíg a kockák sarkain látszott, hogy átsültek, de a belseje még nyers volt. Ez 1-2 perc.
3. Felengedjük 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, felforraljuk és 5-10 percig főzzük.
4. A joghurtot elkeverjük egy merőkanál forró levessel majd hozzákeverjük az egészhez. Miután lekapcsoljuk a tűzhelyet, rászórjuk a kaprot. Kész is!
A cukkini és a joghurt együttese miatt édeskés-savanykás ez a leves. Friss kaporral szerintem behűtve is finom lehet, mi langyosan ettük. A teljes leves szénhidráttartalma kb. 25g, és legalább 4 tányérra elég, így ilyen kis mennyiséget a diétázóknak sem kell beleszámolni a napi szénhidrát-bevitelbe.
Vélemény, hozzászólás?