2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Fűszeres grillezett húsok mellé ajánlom salátának.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kígyóuborka (40dkg)
1 gerezd fokhagyma
100g natúr joghurt
1 kk. só
1 ek. olívaolaj
1 csapott kk. szárított bazsalikom, vagy oregano, vagy 2-3 apróra vágott friss mentalevél
Így készül:
1. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, besózzuk, állni hagyjuk. (Közben pl. bepácoljuk a grillezendő húsokat.)
2. Kézzel kicsavarjuk az uborkát, hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, olívaolajat, joghurtot, fűszereket.
3. Érdemes behűteni fogyasztás előtt.
A menta az uborkához kicsit idegennek tűnhet, de nagyon illik hozzá, érdemes kipróbálni!
Egy ekkora adag össz CH-tartalma kb. 25g, tehát 12g CH/adag. Mivel csak 20dkg uborka jut egy főre, nem muszáj számolni, ha nem eszünk több zöldséget.
Vélemény, hozzászólás?