2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
A mai menü úgy indult, hogy „seperjük ki a hűtőt”, és olyan jól sikerült, ill. Z is olyan tetszetős képeket lőtt, hogy úgy éreztem, kár lenne nem leírni. Hátha másnak is ízlik.
Mi volt a hűtőben?
400g mirelit brokkoli
500g mirelit karfiol
200ml főzőtejszín
2 tojás
parmezán
só, bors
200g paradicsompüré
1 fej lilahagyma
100g hajdina (igaz, ez nem a hűtőben volt)
2 ek. kókuszzsír
Így készült:
1. A karfiolt, brokkolit feltettem egy párolóbetétes edényben, hadd puhuljon.
2. Felaprítottam a lila hagymát, megdinszteltem a kókuszzsíron, majd hozzádobtam a megmosott hajdinát. Átforgattam, kicsit összepirítottam, majd felengedtem a paradicsommal és lassú tűzön puhára főztem.
3. Az időközben megpárolt zöldségeket tűzálló tálba tettem, sóztam, borsoztam, majd ráöntöttem a tejszínnel elkevert két tojást és a tetejét jól megszórtam parmezánnal.
4. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem kb. 20 percig, amíg a teteje is megpirult egy kicsit.
Ez összesen 120g szénhidrátot tartalmaz, azaz 30g CH/tányér. Mi még egy könnyű zöldséglevest ettünk hozzá.
Vélemény, hozzászólás?