2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
A most következő összeállítás a már jól bevált almás-kakaós zabpehely nagy testvére. „Semmit nem akarok enni” gyomroknak és igen meleg napokra… Nagyon finom reggeli lenne, én most ezt vacsoráztam, mert a melegtől minden étvágyam világgá ment.
Hozzávalók 1 tálkához:
1 alma reszelve (kb. 200-250g)
30g zabpehely
2 ek. kókuszreszelék
1/2 kk. fahéj
1/2 kk. kakaó
5 csepp stevia fluid édesítő (vagy más, ízlés szerint)
Hogyan készül?
1 Almát lereszeljük,
2. mindennel összekeverjük,
3. mikróban egy kicsit megmelegítjük (opcionális), … és megesszük.
Gyanítom, hogy külön-külön fahéjjal és kókusszal is jó lenne. Próbáltam már fagyasztott erdei gyümölcsökkel és kevés szójatejjel is, de szerintem az nem volt olyan finom, mint bármelyik almás változat. Szóval ne feledkezettek meg erről az egyszerű finomságról!
A tálka zabpelyhes cókmók összes szénhidrát-tartalma almától függően kb. 30-35g CH. Az alma jóbarátunk, alacsony glikémiás indexe van annak ellenére, hogy gyümölcs, szóval reggelire is jó lehet.
Vélemény, hozzászólás?