2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Gondolom, hogy mindenki tudja, hogyan kell zöldborsófőzeléket főzni, csak azt szeretném megosztani Veletek, hogyan lehet egyszerűen, diétásan sűríteni.

Szóval, 4 adag főzelékhez végy
1-2 fej vöröshagymát
1 ek. keményítőt/kukoricalisztet/rizslisztet
1 ek. apróra vágott petrezselymet
sót ízlés szerint
2 ek. kókuszzsírt…
… lássunk hozzá
1. A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót (ha mirelit, nem kell kifagyasztani), és pároljuk, néha megkeverve, amíg összeráncosodnak a szemek.
3. Ekkor öntsünk hozzá annyi vizet, ami kb. 1-2 centivel marad a borsó szintje alatt.
4. Ha megpuhult, 2 merőkanálnyit vegyünk ki egy külön tálba, és turmixoljuk össze a petrezselyemmel és a keményítővel/liszttel.
5. A turmixolt részt keverjük bele a főzelékbe, és készen is vagyunk.
Ha hagymás rántásra emlékeztetően szeretném sűríteni, üvegesre párolok egy kisebb hagymát egy kevés kókuszzsíron, majd hozzáadok 1kk. pirospaprikát, még forrón megkeverem, és ezt is hozzáturmixolom a keményítős részhez.
Ebből a mostaniból a pirospaprika kimaradt, így lett szép zöld. Négyfelé tálalva 37g CH/tányér. Mi tavaszi tekercsekkel ettük: 2db tekerccsel 55g CH volt.

Tegnap így csináltam a borsófőzeléket, és nagyon finom lett!
Köszi a receptet, még biztosan mást is kipróbálok 🙂
Én csirkehuslevessel kevertem el a keményitőt és evvel főztem még 5-7 percig
Én egyszerűen kiveszek egy merőkanálnyit belőle amit turmixolok és visszaöntöm, így önmagával sűrítem, ezt teszem minden más főzeléknél is.
Ez sima zöldbrosó, hol van belőle a főzelék része? 😀
😀