2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Gondolom, hogy mindenki tudja, hogyan kell zöldborsófőzeléket főzni, csak azt szeretném megosztani Veletek, hogyan lehet egyszerűen, diétásan sűríteni.
Szóval, 4 adag főzelékhez végy
1-2 fej vöröshagymát
1 ek. keményítőt/kukoricalisztet/rizslisztet
1 ek. apróra vágott petrezselymet
sót ízlés szerint
2 ek. kókuszzsírt…
… lássunk hozzá
1. A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót (ha mirelit, nem kell kifagyasztani), és pároljuk, néha megkeverve, amíg összeráncosodnak a szemek.
3. Ekkor öntsünk hozzá annyi vizet, ami kb. 1-2 centivel marad a borsó szintje alatt.
4. Ha megpuhult, 2 merőkanálnyit vegyünk ki egy külön tálba, és turmixoljuk össze a petrezselyemmel és a keményítővel/liszttel.
5. A turmixolt részt keverjük bele a főzelékbe, és készen is vagyunk.
Ha hagymás rántásra emlékeztetően szeretném sűríteni, üvegesre párolok egy kisebb hagymát egy kevés kókuszzsíron, majd hozzáadok 1kk. pirospaprikát, még forrón megkeverem, és ezt is hozzáturmixolom a keményítős részhez.
Ebből a mostaniból a pirospaprika kimaradt, így lett szép zöld. Négyfelé tálalva 37g CH/tányér. Mi tavaszi tekercsekkel ettük: 2db tekerccsel 55g CH volt.
Névtelen mondta
Tegnap így csináltam a borsófőzeléket, és nagyon finom lett!
Köszi a receptet, még biztosan mást is kipróbálok 🙂
Névtelen mondta
Én csirkehuslevessel kevertem el a keményitőt és evvel főztem még 5-7 percig
kata molnar mondta
Én egyszerűen kiveszek egy merőkanálnyit belőle amit turmixolok és visszaöntöm, így önmagával sűrítem, ezt teszem minden más főzeléknél is.
Zsuzska mondta
Ez sima zöldbrosó, hol van belőle a főzelék része? 😀
Mindenmentes Nóri mondta
😀