2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Egyszerű, de nagyszerű, gyors halas recept következik: citromos vajban sült lazac, köretnek párolt köles és quinoa, egy kis avokádós saláta.
Azt szeretem a lazacban, -persze azon kívül, hogy nagyon finom módja az omega-3 zsírsavak fogyasztásának,- hogy nagyon egyszerűen, gyorsan, különösebb rafinéria nélkül elkészítve is isteni finom.
1 avokádó
1-2 paradicsom
kevés kígyóuborka
1. A kölest és a quinoát 1,5x mennyiségű vízben felteszem főni. Főzés közben néha ránézek, ha szükséges, pótlom az elfőtt vizet és 15-20 perc alatt puhára főzöm.
2. A vajat a friss citromlével összeforralom egy edényben, kb. 1-2 percig, amíg a víz nagy része elfő.
3. A citromos vajból 1-2 evőkanálnyit egy tapadásmentes (nekem kerámiabevonatos) serpenyőbe öntök, pár perc alatt ezen megsütöm a lazacszeleteket.
4. Közben megtisztítom, és kisebb kockákra vágom az avokádót, paradicsomot, uborkát. Kevés maradék citromlével meglocsolom.
5. Tálaláskor a tányéron még meglocsolom a halat a maradék citromos vajjal.
Ez az egyszerű és gyors ebéd így éppen 50g CH/adag. Jó étvágyat!
Vélemény, hozzászólás?