2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Egy kis melegség ezekre a hideg téli napokra, ha a napsugarak nem is, ez a vidám szín biztosan feldobja a kedveteket!
2 dl víz
Elkészíteni roppant egyszerű: a gyümölcsöt felkockázva, a gyömbért felaprítva turmixgépbe tesszük a nyírfacukorral és a vízzel, majd jó alaposan összedaráljuk, míg szép habos lesz. Kész is!
Ezt a nagyon egyszerű receptet főleg azért osztom meg veletek, mert amellett, hogy finom, számomra amolyan házi orvosság is: ha minden elővigyázatosság ellenére mégis sikerül ennem valamit, ami nem tetszik a pocakomnak, akkor veszek egy ananászt, és ilyen turmixot iszom uzsonnára, amíg a gyümölcs el nem fogy (kb. 1 hét). Az ananászban lévő enzimek segítenek az emésztésben, a gyömbér pedig jó gyulladáscsökkentő, görcsoldó, csökkenti a hányingert is.
Egy pohár szénhidrát-tartalma kb. 20g CH, így uzsonnázni éppen megfelelő az aznapi gyümölcs helyett.
Kanga mondta
nyírfacukor nélkül, kókusztejjel fogom kipróbálni… nyami! :))