2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Együnk télen is friss zöldségeket! Egy olyan saláta következik, ami télen is könnyen beszerezhető, olcsó, friss alapanyagokból készül. Sőt, lehet, hogy már most ott lapul minden hozzávaló a kamrádban!
Hozzávalók egy nagy tál salátához:
1-1 kisebb fehér és vörös káposzta fele vagy harmada
(kb. 30-40 dkg mindkét káposztából)
1 sárgarépa (kb. 20dkg)
1 alma (kb. 150g)
Az öntethez:
4 ek. majonéz
2 ek. (szója)joghurt
2 kk. mustár
só, bors, pár csepp édesítő
Nagyon egyszerű: a zöldségeket és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük/legyaluljuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, sóval, borssal, édesítővel ízlés szerint igazítunk rajta.
A salátát tányérra halmozzuk és az öntettel díszítjük. Tényleg nincs szükség többre, mint ami a képen van. Könnyű ebéd, uzsonna vagy vacsora is lehet.
Szénhidrát-tartalma nem sok: összesen kb. 80g CH. Ha jól számoltam, nekünk ez a mennyiség 6 tányérra volt elég, az 13g CH/tányér.
Ne hagyd, hogy megtévesszen az egyszerűsége: sokkal finomabb, mint hinnéd. 🙂
mclahlan mondta
Hmmm, jó ötlet! Ha ezt elkészítem, egy darabig vége az előcsomagolt saláta-szezonnak! 🙂