2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Most egy olyan recept következik, ami nem különösebben mindenmentes, egyszerűen csak finom. Néhány héttel ezelőtt kaptam egyik kedves olvasómtól egy jó adag házi termesztésű őrölt chilit. Gyorsan meg szerettem volna kóstolni, így körülnéztem itthon, hogy mégis mit tudnék gyorsan összeütni egy kis chilivel. Találtam is a fagyasztóban egy zacskó garnélarákot, így ez a gyors, egyszerű vacsora lett az eredmény. Mi szeretünk hetente egyszer-kétszer tojást vacsorázni, és jelenleg ez a legkedvencebb változatunk: az elmúlt hetekben többször is elkészítettem.
Hozzávalók 2 személyre:
125g mirelit garnélarák (fél zacskó/doboz)
5 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kk. chili
1 ek. apróra vágott, friss koriander
só, bors
1-2 ek. kókuszzsír
0. A garnélákat langyos vízbe teszem, hogy gyorsan kiolvadjanak.
1. A vöröshagymát felaprítom, kevés kókuszzsíron üvegesre párolom.
2. Közben kb. centis darabokra vágom a garnélákat, felverem a tojásokat, és felaprítom a koriandert.
3. Amikor a hagyma már üveges, a serpenyőt félrehúzom a tűzhelyről, hozzákeverem a chilit, majd a garnélát és a koriandert. Néhányszor átkeverve, kb. 3 percig sütöm a garnélákat.
4. A serpenyőbe öntöm a sózott, borsozott, felvert tojásokat, és készre sütöm. Pirított mindenmentes kenyérrel, friss paradicsommal tálalom.
Pár perc összeütni ezt a finom vacsorát, és mégis valami különlegeset tehetünk az asztalra. A fűszerek minőségére érdemes odafigyelni, ez a házi chili egészen más aromájú, mint amit eddig megszoktam, pedig így is volt már itthon három különböző féle…
Jó étvágyat! 🙂
Vélemény, hozzászólás?