2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Gőzerővel dübörög a szilvaszezon, így én is sokat fontolgattam, hogy mit készítsek belőle. Szilvakrémleves és szilvás süti helyett valami izgalmasabbat eszeltem ki: az édes és a sós ízpárossal játszottam egy kicsit ebben a finom, őszies salátában.
egy kisebb zacskó konyhakész, leveles saláta keverék
20 dkg szilva
fél kocka juh- és kecsketejből készült fetasajt
1 kk. méz
1 kk. balzsamecet
1 ek. olívaolaj
Tejtermékek közül csak kizárólag juh- és/vagy kecsketejből készült sajtokat fogyasztok, ezért nagyon megörültem ennek a fetának. Ha egyáltalán nem szeretnél tejterméket enni, szerintem sós pisztácia is illene a salátába a sajt helyett.
- A konyhakész salátaleveleket oszd el két kisebb tálban.
- A szilvákat mosd meg és hosszában negyedeld, majd a szeleteket fektesd a salátalevelekre.
- A fetát vágd apró kockákra és szórd a szilva tetejére.
- Készítsd el az öntetet: jól keverd össze a mézet, a balzsamecetet és az olívaolajat. Kiskanállal egyenletesen oszd el a két tál salátán.
Jó étvágyat!
Pillanatok alatt elkészül és nálunk nagy siker volt: egymást követő két este is elkészítettem és pillanatok alatt elfogyott. Egyébként pedig kb. 20g CH/tál a mézzel, balzsamecettel együtt.
Vélemény, hozzászólás?