2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Budapesti nyaralásunk második éttermi felvonása az Iguana bar&grillbe vezetett minket. Szombat este betekertünk a belvárosba: útközben körülnéztünk a Városligetben, végiggurultunk az Andrássy úton, majd a Lánchíd mellett letértünk az étterem felé. Hangulatos volt a szabadtéri, kiülős rész is, de már nem volt szabad asztal, így végül beültünk.
A neten előre megnéztem az étlapot, de nem lettem sokkal okosabb, így felhívtam őket, hogy tudnak-e majd nekem glutén- és tejtermékmentes vacsorát adni. Jól megfontolták a választ, ugyanis több kolléganővel is beszéltem: igen, náluk a kukoricatortilla tényleg csak kukoricalisztből készül, menjünk.
A felszolgáló hölgy is nagyon kedves, segítőkész, és jól tájékozott volt: kérdésemre, hogy hol nézelődjek az étlapon, azonnal rávágta, hogy pl. a fajita szószhoz használt szójaszósz nem gluténmentes, és helyette mit ajánl. Ez azért nagyon szép, mert előfordul, hogy a felszolgáló személyzet nincs teljesen tisztában azzal, hogy mi hogyan, és pontosan milyen alapanyagokból készül…
Többféle előétel, főétel és saláta közül is választhattam, végül a tacos al pastor mellett döntöttem: kukoricatortillák sertéshússal, ananásszal, lime-mal, korianderrel. Egy-egy kis tálka fűszeres paradicsomsalsát és guacamolét is kaptam hozzá, nagyon finom volt. Az adag nekem kicsit sok is lett, szerencsére Z-re mindig számíthatok. 😉 A szokásos cukormentes limonádéval egészítettem ki a vacsorámat.
Vélemény, hozzászólás?