2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Új rovat indul a mindenmentes blogomon. 🙂 Az előző, utazási tippes bejegyzésem visszajelzései alapján úgy látom, van igény arra, hogy lássátok, nemcsak a saját konyhánk biztonságos négy sarka között élhető az élet egy akármilyen kacifántos étrenddel. Ezért arra gondoltam, ha ezentúl olyan helyen járok, ahol valami nagyon finomat és mindenmenteset (jelenleg számomra glutén-, tej-, cukormenteset) eszem-iszom, ráadásul a hely egészében véve teljesen rendben van, akkor ajánlani fogom itt is. Előrebocsátom, hogy a vacsoránkat mi álltuk, ez itt nem a reklám helye, csak egy őszinte, baráti ajánló.
Tegnap este a Halkakas halbisztróban jártunk. Már egy ideje kinéztem ezt a kis éttermet a neten, mert nagyon tetszett az alapötletük: „Friss. Hazai. Hal.” – hazai halból ízletes, friss, frappáns ételek. És tényleg… mi is folyton tengeri halat eszünk, ideje volt egy kicsit édesebb vizekre eveznünk.
A kis étterem a Veres Pálné és a Szarka utca sarkán nagyon hangulatos: kis asztalok kint és bent, kellemes gitárszó, finom illatok. A kiszolgálás sok piros pontot érdemel: a rendelésünket intéző hölgynek szeme sem rebbent, amikor a segítségét kértem a választásban.
Ezt fontos kiemelnem, mert előfordult már, hogy úgy éreztem, a pincérünk néhány percig sem bír együtt élni az életemmel, sőt, a „limonádémat cukor nélkül kérem”-re is kaptam már olyan feleletet, hogy „de már be van keverve”… Tegnap este ennek árnyékát sem tapasztaltam, amit ezúton is köszönök.
Az étlap is nagy piros pontot kap, ugyanis több olyan étel maradt rajta, amit megehetek, mint amit nem! Végül a bőség zavarában egy saláta mellett döntöttem, ropogós harcsafalatokkal, mézes-mustáros öntettel. Hozzá egy pohár limonádé cukor nélkül. A zöldségek frissek, roppanósak, a kukoricalisztbe bundázott harcsafalatok ropogósak, a mézes-mustáros öntet pedig kellemesen pikáns volt. Egy élmény.
Z harcsa-gyros tálat választott. Tulajdonképpen az ő tányérjáról csak a tzatziki nem volt mindenmentes, így tapasztalati alapon állíthatom, hogy a harcsa-gyros és a bazsalikomos paradicsomszósz is remek fogás volt.
És a zene. Minden szerda este gitárszó is van a Halkakasban. Csupa fantasztikus jazz remeket hallottunk, amiket Ella és Louis előadásában ismerek. Mmmm…
Szóval, mi tegnap este nyaraltunk, felüdültünk a Halkakasban. Köszönjük, biztosan megyünk máskor is. 🙂
Ica mondta
Mi is elmentünk a párommal a Halkakas-ba. Nagyon meg voltunk elégedve az ételek minőségével (kiváló), a kiszolgálással (rendkívül barátságos), minden egyébbel. Szeretem ennek a kis bisztróknak a hangulatát. Szerencsére akkor foglaltunk helyet. Másodszor sajnos helyfoglalás nélkül mentünk, nem is volt szabad asztal. Nem volt kedvünk várni, hogy leülhessünk, így elvitelre kértük a menüt. Vártunk rá 10 percet, majd hazaslattyogtunk vele, hát még így sem bántuk meg. Köszönjük az ajánlót, biztos, hogy a kedvenc helyeink egyike lesz!
Tasi Viktória mondta
Mi is elmentünk a családdal a Halkakas-ba. Nagyon nem voltunk megelégedve a kiszolgálással! Mikor már a harmadik utánunk érkező vendégeket kezdte a pincér kiszolgálni, felálltunk, és hazamentünk. Csak remélni tudom, hogy az ételek azért kifogástalanok voltak. 🙂