2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Mikor legutóbb voltam „A Lányokkal” az egyik plázás csilli-villi moziban, bizony szembesülnöm kellett vele, hogy a büfében semmi általam emberi fogyasztásra alkalmas dolgot nem lehet kapni az ásványvízen kívül. Ha nagyon összeszorítom a fogam, akkor van még light kóla. Mikor megtudtam, hogy földi(!)mogyoróból is csak bundázottat lehet kapni, akkor kitört belőlem egy kisebb ördögi kacaj… Sebaj.
Zével a múlt héten egy művészmoziba mentünk, ott lehet kapni rendes, bundázatlan magokat, de mivel bőven betankoltunk itthonra az akciós mandulából, gondoltam, készítek itthon filmes nasit.
Hozzávalók 2 személyre:
140g mandula (a bolti zacsisban 70g van)
1 ek. olívaolaj
1 kk. só
1 ek. olívaolaj
1 kk. só
Egy pillanat műve az egész:
A mandulákat elterítettem a kedvenc kis 20 centis palacsintasütőmben, meglocsoltam az olajjal és rászórtam a sót.
A mandulákat elterítettem a kedvenc kis 20 centis palacsintasütőmben, meglocsoltam az olajjal és rászórtam a sót.
A 12 fokozatú tűzhelyen 7-esre kapcsoltam a főzőlapot, és jól összekevertem a serpenyő tartalmát egy falapáttal. Az illata alapján pirítottam, de a színe is árulkodik: ha jól megbarnult, akkor jó.
Egyébként isteni illata van. Én egy kicsit bőkezűbben bántam az olajjal, de elég lett volna 1 ek. is, így le kellett itatnom a felesleget:
Hát ennyi, kókuszzsírban is lehet pirítani, nekem olívával jobban ízlik. A kedvenc filmes nasim, de emellett vendégvárónak, étvágygerjesztőnek is egyszerű, de nagyszerű ötlet. Szénhidráttartalma csak a mandulából származik, 9,5g CH/100g, ez 6,5g CH/adag. Jó mozizást!
Vélemény, hozzászólás?