2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Szinte minden nap ezt a lenmagos lepényt esszük kenyér helyett, gondolkodtam rajta, hogyan lehetne variálni egy kicsit. Eddig ettük szezámmaggal vagy anélkül, simán. Nemrég „stdzsi” írta, hogy parmezánnal is finom volt, és a mákos ötlet is tőle származik.
Egyik nap gondoltam egyet és négyfélére sütöttem a két tepsi lenmagosomat: készült sima, szezámmagos, parmezános és mákos. (Úgy két tepsi, hogy még marad egy kb. 3 centis perem, nem kenem szét teljesen a szélére, mert mi úgy szeretjük, ha kb. fél centi vastag lesz a végeredmény és nem szárad ki. Szét lehet kenni jobban is, akkor szárazabb lesz -mint egy extrudált kenyér-, de hosszabb ideig eláll.)
Buliba vittük őket, hogy legyen mit együnk kenyér helyett, de ízlett a nem diétázó társaságnak is. Ilyen szépek lettek:
Háziboszorka mondta
@Lady.Bird: Köszi az ötletet. 🙂
Lady.Bird mondta
én a sima zabpelyhes lepényedet szoktam reszelt krumplival sütni, fokhagymával olyan, mint a tócsni, ehhez a lepényhez nem tudom, menne-e egy kis krumpli