2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Nem tudom, mondtam-e már: nagyon szeretem a padlizsánt… Mostanában ettük már muszakában, csicseriborsós gombás raguban, és mégis… Egyik délután azzal a gondolattal jöttem haza a munkából, hogy padlizsánt, nekem, most! Ebben a meleg időben nem sok kedvem volt a majonézhez, ami a padlizsánkrémbe kell, így született meg ez a szendvics. Másnap is ezt reggeliztem, mert nagyon finom! Persze csak padlizsánrajongóknak…
Hozzávalók:
1 kisebb padlizsán (kb. 300g)
4 kk. natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
pirított szezámmag
só
lenmagos lepény
A szendvics persze csak akkor lesz gluténmentes, ha a lenmagos lepényt kukoricaliszttel készítjük! Pirított szezámmag maradt az előző napi lenmagos kenyérről, egyébként teflonserpenyőben kb. 2 perc alatt megpirul.
Így készült:
1. A padlizsánt megmossuk, és hosszában 0,5-1 centi széles szeletekre vágjuk. Besózzuk, pár percre állni hagyjuk.
2. Vízzel leöblítjük a padlizsánszeleteket és forró serpenyőben, a melanzane parmigianonál leírt módon meggrillezzük.
3. A joghurtot összekeverjük az átpréselt fokhagymával, olívaolajjal és egy csipet sóval.
4. A szendvics: lenmagos lepény – padlizsán – fokhagymás joghurt – szezámmag – lenmagos lepény.
Ez a sült padlizsános tömör gyönyör kb. 12,5g CH/szendvics. Jó étvágyat!
Vélemény, hozzászólás?