2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Ahogy ilyenkor, nyáron járok-kelek a városban, folyton szembejönnek velem hirdetőplakátokon a mindenféle habos-babos jeges kávés csodák, amiket „előző életemben” bizonyára végig is kóstoltam volna. Most már tudom, hogy ezekben átlagosan annyi szénhidrát van, ráadásul csak cukor formájában, amennyit én ebédre eszem.
Következő műsorszámunk: hogyan készítsünk el otthon egy finom frappuccinót, a kávéházi kb. 50g cukortartalom helyett 3g CH tartalommal, 800-1000Ft helyett 100-150FT-ból? Hát így:
Szükségünk lesz 1 pohár italhoz:
1dl szójatej
1/2 kk. kakaópor
1 csipet fahéj
1-2 csepp(!) narancskivonat
cukormentes vaníliaszirup/édesítő
jég
cukormentes/tejtermékmentes tejszínhab a tetejére – opcionális
1. Turmixgépbe teszem a kávét, a (nekem 1 ek.) vaníliaszirupot és 1 tabletta édesítőt, a szójatejet, kakaóport, fahéjat, narancskivonatot, jeget.
2. Először alacsony fokozaton összetöröm a jeget, majd maximumra tekerve jó habosra turmixolom. Pohárba öntöm, esetleg tejszínhabbal díszítem.
Kovács Margit mondta
Szia!
Szeretném kérdezni,hogy milyen édesítőtablettát használtál?
köszi
Gitta
Mindenmentes Nóri mondta
Szia,
talán Lidl-ben kaphatót, de ma már stevia cseppet használnék. 🙂