2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Egyszer régebben vettünk valamilyen konzerv mártást ilyen ízesítéssel és nagyon ízlett. A napokban Zének jutott eszébe, én pedig már megkeresni sem próbáltam, mivel az ilyenek mindig tele vannak keményítővel és cukorral. (Ha találtok olyat, ami nem, tessék szólni.) Így hát megpróbáltam megalkotni a magamét.
Hozzávalók 4 ebéd adaghoz:
650g csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 szép paradicsom
1 kk. currypor
50g kókuszreszelék
kb. 300ml kókusztej
1 kk. kókuszzsír
Készítsük el:
1. A csirkemellfilét felkockázzuk, besózzuk, majd kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben pirulásig sütjük. Kivesszük egy tálba.
2. Még adunk egy kevés kókuszzsírt a sütés után maradthoz, hogy az apróra vágott hagymát üvegesre tudjuk sütni. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a kókuszreszeléket, curryport.
3. Ha a ragu kezd besűrűsödni, visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel addig, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.
4. Kész is, szerintem köretnek barnarizs illik hozzá.
A mártás 30g CH-t tartalmaz, így kb. 220g barnarizs készíthető el ehhez az adaghoz köretnek ahhoz, hogy 50g CH/adag legyen, de szerintem 200g is elég. Jó étvágyat!
Vélemény, hozzászólás?