2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Eheti finom tészta-ételünk.
Kell bele 4 főre:
250g penne (Barilla Integrale)
40-50 dkg csirkemell
125g juhtúró
1 dl tejszín
póréhagyma ízlés szerint (20 centinyi)
só, bors, olívaolaj
Jó juhtúrót venni nem könnyű, mert mindegyiket keverik tehéngomolyával… Ami finom, az a Kisteleki juhtúró vagy az Aldiban kapható „bryndza”.
Így készült:
1. A tésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben (9 perc), majd szűrjük le és tartsuk melegen.
2. A csirkemellet vágjuk csíkokra/kockákra, sózzuk, borsozzuk.
3. Kevés olívaolajon süssük addig, amíg pirulni nem kezd, közben karikázzuk fel a pórét.
4. A póréhagymát adjuk a csirkéhez, fonnyasszuk meg.
5. Öntsük nyakon a tejszínnel a csirkés-pórés keveréket, majd morzsoljuk bele a juhtúrót.
6. Hagyjuk összeforrni az egészet. Sózni már nem kell, mert a juhtúró úgyis sós.
7. Keverjük össze a ragut a tésztával és kész! 🙂
Ez összesen 43g CH/adag. Akár vacsorára is ehetnénk!
Tivadar Éva mondta
Kedves Nóri!
Kezdő paleolitosként érdeklődöm, hogy belefér a juhtúró és tejszín a tejtermék mentes étrendbe?
Vagy valamilyen speciális tésztát, juhtúrót és tejszint (pl kókusz) használsz?
Segítséged előre is köszönöm
Éva
Mindenmentes Nóri mondta
Kedves Éva,
Nem, nem fér bele. Ez az egyik első bejegyzésem volt, akkor még „csak” szénhidrátszámolós diétán éltem, a glutén- és tejtermékmentesség ezután jött. (Bővebben olvashatsz a sztoriról a rólam fülön.) Ha receptet keresel, használd a keresőt (jobb oldalsáv vagy a „Receptek” menüpont alatt), és pipáld be, hogy mitől menteset szeretnél, így biztosan nem futsz bele olyanba, ami nem Neked való. 😉
Éva mondta
köszönöm, kutakodom
Éva