Go Back
+ servings
Banános hajdinapalacsinta (gluténmentes, vegán) |mindenmentes.hu

Banános hajdinapalacsinta (gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Gluténmentes, vegán banános hajdinapalacsinta reggelire: a teljes értékű növényi étrend jegyében minden hozzávaló szerepel a napi tucat ajánlásban.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa palacsinta
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 25 db
Energia tartalom 200 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A hajdinát és a vörös lencsét áztasd be előző este. (Ha elfelejtetted, akkor őröld meg őket késes kávédarálóval vagy turmixgéppel és dolgozz tovább a lisztjeikkel.)
  • Másnap szűrd le és tedd turmixgépbe. Add hozzá a lenmagot, kurkumát és önts rá annyi vizet, hogy a tetején lévő magocskák még éppen kikandikáljanak (ne lepje el). Tedd a tetejére a megháozott banánt is, és alaposan turmixold össze! (Eleinte kicsit nehezebben megy - egyszer állítsd meg, hogy a levegő buborék felússzon az aljáról onnan sima ügy.)
  • Kend át a serpenyőt olívaolajjal és forrósítsd fel.
  • Evőkanányi adagokból süss palacsintákat - amikor a teteje is kezd megszilárdulni, fordítsd meg. Én 2x5 kicsit szoktam sütni a gyerekeknek, és kettő nagyot nekünk ebből az adagból. (A nagyokat szét kell teríteni.) Jó étvágyat, jó reggelit!

Tápérték információ

Adag: 5dbKalória: 200kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 8gZsír: 3.3gRost: 6.4gCukor: 3.7g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!