Adagok száma 10szelet / 20 cm-es püspökkenyér forma
Energia tartalom 127kcal
Hozzávalók
125glencse
100gdió
1/2zellergumókb. 170g
1fej vöröshagyma
1szál sárgarépa
1/2kezeletlen héjú citrom héjaleve
1ek. kókuszzsír
1ek. lenmagfrissen darálva
2ek. kukorica- vagy barna rizs dara
1kk. só
jó adag frissen őrölt fekete bors
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A lencsét áztasd be előző éjjel, majd öblítsd le és egy késhegynyi szódabikarbónás vízben főzd puhára.
A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
A hagymát vágd apróra, majd süsd üvegesre egy kevés kókuszzsíron.
Tisztítsd meg a zellert, répát majd aprítógépben zümmöld apróra és add a vöröshagymához. Sózd, borsozd, párold puhára.
Tedd az aprítógépbe a lencse egyharmad részét, és az összes többi hozzávalót: a pirított zöldségeket, a diót, a citrom héját, levét, sót, borsot, a lenmagból pár evőkanál vízzel készített lenmag-tojást és kukorica/barna rizs darát. Turmixold krémesre. Ebbe a masszába pár pulzálással forgasd bele a maradék lencsét.