Go Back
+ szelet

Pizza teljes értékű gluténmentes gabonákból

Szerző: Mindenmentes Nóri
Gluténmentes pizza teljes értékű gabonákból, növényi alapon.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 25 minutes
Össz. idő 45 minutes
Étel típusa pizza
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 12 szelet
Energia tartalom 334 kcal

Hozzávalók
 

  • 100 g zabpehely liszt
  • 100 g köles liszt
  • 100 g hajdina liszt
  • 40 g tápióka keményítő

  • 300 g víz
  • 2 ek. bolhafűmaghéj
  • 2 ek. darált lenmag
  • 1 ek. bambuszrost
  • 1 kk.
  • 10 g élesztő
  • 4 ek. 120g sűrített paradicsom
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • Ha egész gabonákat használsz, daráld őket lisztté késes kávédarálóval, de egy erős turmix is viszi,
  • Mérd a száraz hozzávalókat (felső oszlop) egy tálba.
  • Tedd a vízbe az élesztőt, hagyd állni pár percig, majd keverd bele a többi hozzávalót is az alsó oszlopból.
  • Dolgozd össze a liszteket a folyadékkal, és hagyd állni kb. 20 percet. (Készítsd elő a kedvenc feltéted - én ilyenkor szoktam megpirítani a cukkinit, lereszelni a sajtot.)
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Tedd sütőlappal (vagy -papírral) kibélelt tepsibe a tésztát, picit kend be a tetejét olívaolajjal és gy sütőpapírral letakarva nyújtsd ki szép vékonyra, hogy az egész tepsit kitöltse.
  • Kend meg a sűrített paradicsommal, tedd rá a kedvenc feltéted, és süsd 200 fokon, légkeveréssel 20-25 percet.

Megjegyzések

A tápérték adatok a receptben szereplő hozzávalókra érvényesek, a feltétet (amit mindenki magának választhat), nem tartalmazzák!

Tápérték információ

Adag: 1szeletKalória: 334kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 11gZsír: 4.2gRost: 8.8g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!